Archief

LOAD

LOAD
LOAD
"Laten we eerst maar eens een strakke rockplaat maken…"
Een avond in de oefenruimte van de band Load. Er ontstaat een gesprek tussen de bandleden met als onderwerp "Wat willen we en wat gaan we doen". Vele muzikanten zullen dit herkennen. Ideeën zijn er in overvloed. "Het lijkt ons fantastisch om een gave videoclip te maken, op alle festivals te spelen of met een groot orkest onze nummers ten gehore te brengen. Bij elk nummer kunnen gastmuzikanten aanschuiven wat ons betreft." Kortom de fantasie slaat op hol. En dat is niet erg; Je moet immers blijven dromen. Dromen scheppen ambitie. Vervolgens wordt er gepraat over bekendheid, budgetten en wordt de band geconfronteerd met de realiteit. De conclusie is:
" Laten we eerst maar eens een strakke rockplaat maken…"
Het is inmiddels gelukt. Binnenkort verschijnt het tweede album van Load genaamd "Flames in Seconds" In een periode van 10 dagen werden 11 eigen composities opgenomen door Mark Koller in studio "Koller in Sound" te Zwolle. De mix is tevens door Mark verzorgd en het masteren werd gedaan door Joop van der Linden van Facesound Studio te Lemmer.
Dat binnen Load voldoende kwaliteit aanwezig is, wordt met name bewezen door zangeres Annalies Groen. Enorm krachtig of juist breekbaar als glas paradeert zij door het eigenzinnige gitaarspel van gitarist Freek Gielen. Dit alles wordt gedragen door drummer Wouter Bakker en bassist Pieter Dingerdis. Een ritmetandem die lekker samen speelt maar elkaar ook volledig los kan laten om vervolgens weer samen naar de eindstreep toe te werken.
De muzikanten laten zich door diverse bands als Metallica, Pearl Jam, Alterbridge en Foo Fighters beïnvloeden maar de gemene deler heet Muse. Van oa. deze bands worden covers gespeeld als de gelegenheid daarom vraagt.
Het wiel hoeft niet opnieuw uitgevonden te worden maar moet wel soepel ronddraaien. De muziek is bewust eenvoudig gehouden zodat een groot publiek aangesproken kan worden. Toch worden liedjes voor de doorgewinterde luisteraar niet gemeden.
Verwacht een rockband die hard werkt om het niveau te bereiken van bijvoorbeeld Anouk, Krezip en Intwine in Nederpopland.

LOAD:

Annalies Groen (zang)
Freek Gielen (gitaar)
Pieter Dingerdis (basgitaar)
Wouter Bakker (drums)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.