Archief

Greyhead

Greyhead
Greyhead
Eind 2004 komen drummer Henk Huygen en bassist Richard Broersma elkaar tegen in de band "Robbie Stone".Deze uit Coevorden afkomstige band onder leiding van gitarist Rob Stein was geen lang leven beschoren. De muzikale ambities lagen te ver uiteen. Henk Huygen en Richard Broersma besluiten samen verder te gaan. Greyhead is geboren.
De muzikale richting die ze in slaan valt het beste te benoemen als "roots-americana". Een oude bekende van Henk Huygen, de gitarist Ferdinand Brink komt Henk en Richard al snel bijstaan. Er wordt de hand gelegd aan een repertoire van eigen nummers van de hand van Richard Broersma, aangevuld met nummers van o.a. Delbert McClinton, Storyville, Kathleen Edwards etc. Er wordt in deze bezetting regelmatig opgetreden. Er wordt ondermeer een demo-cd opgenomen en een liveregistratie op dvd vastgelegd. Eind 2006 verlaat Ferdinand Brink de band, drukke werkzaamheden verhinderen Ferdinand om vol voor Greyhead te kunnen blijven gaan. Er wordt een tijd gespeeld met verschillende gitaristen.
Gevoelige ballads afgewisseld met heftige rocksongs, dat is Greyhead. Er wordt afwisselend op akoestische en electrische instrumenten gespeeld. Greyhead is een band met ervaren muzikanten en is uitgegroeid tot een echte liveband, waar sfeer de boventoon voert.
Huidige bezetting:
Richard Broersma: zang en bas
Henk Huygen: drums
Edwin van der Werf: gitaren
Discografie:
2005 Demo, Sweet Maria
2005 DVD, Live @ De Docter
2006 Hondsrock The Movie. Met "I won't go away" en interview

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.