Recepten

Zandgebak (13-03-2009)

Vrijdag 13 maart wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' alvast geproefd van een overheerlijk Zandgebakje!

Ingrediënten

- 200 gram bloem
- snuf zout
- 70 gram boter
- 70 gram suiker
- 1 ei licht geklopt
- 10 gram vanillesuiker
Bereidingswijze

Meng de bloem en het zout, snijd de boter in stukjes en doe dit door de bloem. Meng met je vingers de boter en de bloem tot het een deeg wordt dat op kruimmelig wordt, meng dan de suiker erdoor. Maak een kuiltje en voeg het losgeklopte ei toe en meng het geheel tot het een soepel geheel wordt. Druk een beetje plat en verpak het in plasticfolie en laat het 20 min. Rusten in de koelkast.
Gebruik het zandgebak als bodem voor een "taart" of maak er vormpjes van voor kleine gebakjes. Bak ze af in een voorverwarmde oven op 175 gr. in ongeveer 15 a 20 min.
Garneer ze met fruit en slagroom als ze afgekoeld zijn.

Eet smakelijk! :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.