Archief

Bevrijdingsfestival Overijssel

RTV Oost is ook dit jaar officieel mediapartner van het Bevrijdingsfestival Overijssel en doet verslag van het festival voor zowel radio als op tv.
Op dinsdag 5 mei zal TV Oost de hele dag live uitzenden vanaf het festivalterrein in park De Wezenlanden in Zwolle. Ook Radio Oost doet uitgebreid verslag. Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2009 is dit jaar groter dan ooit. Daarnaast is Zwolle deze keer de plaats waar premier Balkenende het officiële startschot zal geven voor de Nationale Viering van de Bevrijding.

Van 12.00 tot 16.00 uur zendt TV Oost live beelden uit vanaf het festivalterrein, met elk heel uur een korte update met nieuws en indrukken van de activiteiten. 's Avonds wordt in een speciaal Bevrijdingsfestival Journaal om 17.20, 18.20 en 20.20 uur uitgebreid verslag gedaan. Radio Oost zal de hele dag in Zwolle aanwezig zijn voor sfeerimpressies en interviews met publiek en artiesten.
Het Bevrijdingsfestival Overijssel trok vorig jaar maar liefst 140.000 bezoekers en is daarmee het grootste van Nederland. Ook dit jaar staan weer veel topacts op het programma. Het festival start om 11.00 uur met een previewconcert van Miss Montreal. Vervolgens kan het publiek genieten van o.a. Voicst, Ilse DeLange, Sabrina Starke, Wombats, De Jeugd van Tegenwoordig, Kyteman, Giovanca, Johan, Triggerfinger, Bertolf, Guus Meeuwis en tientallen andere artiesten. Verder zijn er diverse kunst- en mediaprojecten en hebben bezoekers de gelegenheid om eens een 'goed gesprek' te voeren, onder meer bij de kapper, in het theehuis en in de bus. Speciaal voor kinderen is er het Abbott Theater en een kinderwereldstad genaamd Via del Mondo, met daarin onder meer een openluchttheater met kinderwereldmuziek en straattheater. Ook de ambassadeur van Plan Nederland Ali B zal Via del Mondo bezoeken.
Daarnaast organiseert het Bevrijdingsfestival in samenwerking met de Provincie Overijssel en het Nationaal Comité 4 en 5 mei een zevental projecten die de komende weken in heel Overijssel te zien zijn. Kijk voor meer informatie op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl/nationalestart.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.