Persberichten

‘Richting Enschede Marathon’ bij RTV Oost

null
Zondag 26 april wordt de 41ste Enschede Marathon gelopen. Tal van lopers is zich op dit moment aan het voorbereiden op wat voor hen het sportieve hoogtepunt van het jaar moet worden. Naast de ruim 42 kilometer lange marathon kan ook gekozen worden voor een kortere afstand. Een aantal provinciegenoten bereidt zich voor met speciale clinics onder leiding van oud-kampioen marathonlopen Marti ten Kate. Eens per maand wordt er gezamenlijk getraind, de rest moet thuis gebeuren. RTV Oost volgt de komende weken enkele van deze deelnemers op de voet. Vanaf dinsdag 17 maart zijn hun inspanningen, verwachtingen en tegenslagen onder de titel ‘Richting Enschede Marathon’ te volgen via de website www.rtvoost.nl.
De deelnemers die worden gevolgd hebben een zeer uiteenlopende achtergrond. Badjuf Henny Huisken uit Markelo loopt al jaren mee op de lange afstanden. Ze is helemaal gek van zanger Syb van der Ploeg maar haar echte passie blijft hardlopen. Frans Mensink was jarenlang lid van de ondernemingsraad van TNT en is nu met de VUT. De Enschedeër heeft niet echt de bouw van een hardloper maar heeft wel ooit de marathon van New York gelopen. Zijn gezondheid zit hem nu een beetje in de weg. Het hangt van de dokter af welke afstand hij mag gaan lopen. Louis Oosterik heeft een drukke, onregelmatige baan als directeur van een adviseringsbureau. Om tegenwicht te bieden aan stress en overgewicht is hij begonnen met hardlopen. Angelique Wiggers heeft genetisch een grote kans op het ontwikkelen van borstkanker en wil in haar leven de halve marathon hebben gelopen. Haar buurvrouwen Danielle Foekens en Bionda Kreeft steunen haar. Het drietal loopt mee voor de stichting Pink Ribbon.
Van 20 t/m 24 april zal op TV Oost dagelijks een speciaal ‘Lopersjournaal’ te zien zijn, eveneens onder de titel ‘Richting Enschede Marathon’. De Enschede Marathon 2009 zal (onder voorbehoud) op zondag 26 april live worden uitgezonden door TV Oost.
Voor meer informatie: Frank Janssen – programmamaker, tel.: 06 – 133 093 32 / info@dedraaibank.nl
Foto's: stills ‘Richting Enschede Marathon’

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.