Persberichten

RTV Oost op zoek naar ‘nieuwkomers’

In het kader van een nieuw programma is RTV Oost op zoek naar 'nieuwkomers' die zich de afgelopen twee jaar in Overijssel gevestigd hebben.
Mensen migreren. Ze vestigen zich in een plaats, wonen er een tijd en vestigen zich weer elders, vaak vanwege het werk. Ook Overijssel kent vele migranten. In het TV Oost programma ‘Nieuwkomers’ worden mensen geportretteerd die zich in onze provincie hebben gevestigd vanwege het werk, de liefde, de natuur, om terug te keren naar hun wortels of om andere redenen. De opnamen van ‘Nieuwkomers’ gaan in april van start. Programmamaker Esther Rikken wil graag in contact komen met mensen die zich de afgelopen twee jaar in Overijssel hebben gevestigd.
Vindt u het leuk om mee te doen aan een nieuw RTV Oost programma? Zou u uw verhaal willen delen met uw nieuwe provinciegenoten? Meld u dan nu aan via het mailadres nieuwkomers@rtvoost.nl. RTV Oost is vooral op zoek naar mensen met een speciale ‘klik’ met Overijssel. Waarom heeft u voor deze provincie gekozen? Heeft u inmiddels uw draai gevonden? Wat zijn de voor- en nadelen van uw nieuwe woonomgeving?
Nieuwkomers zal bestaan uit gevarieerde, kleurrijke en bovenal persoonlijke verhalen die tevens een beeld schetsen van onze provincie en de woonplaats van de hoofdpersonen. Het programma zal bestaan uit dertien afleveringen en zal komende zomer te zien zijn op TV Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.