Heracles verliest opnieuw punten tegen concurrent

Heracles Almelo heeft zaterdagavond opnieuw niet kunnen winnen van een concurrent. Sparta Rotterdam was op Het Kasteel met 1-0 te sterk.
Bij de Almeloërs stond Paddy John voor het eerst dit seizoen in de basis. In de eerste helft gebeurde er weinig in Rotterdam. Er waren alleen enkele kopkansen voor Touzani en Slot. De ruststand was dan ook 0-0. Na een minuut in de tweede helft kreeg Mark Looms zijn tweede gele kaart en moest het veld verlaten. Sparta profiteerde optimaal van de man-meer-situatie en kwam drie minuten later op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van de Fransman Edouard Duplan. Daarna kwamen er meer mogelijkheden voor beide ploegen. Doelman Cássio Ramos stopte een schot van Willie Overtoom en aan de andere kant haalde Emmanuel Boakye een bal van de lijn. Even later was er een grote kans voor invaller Vojtech Schulmeister, maar hij kopte naast. Vijf minuten voor tijd was er nog een grote mogelijkheid voor Duplan, maar ook hij faalde. Heracles eindigde het duel met negen man omdat verdediger Birger Maertens drie minuten in blessuretijd ook een tweede gele kaart kreeg.