Archief

FC Zwolle en Everse in wachtkamer

De arbitragecommissie van de KNVB doet over twee tot drie weken uitspraak in de zaak tussen FC Zwolle en ex-trainerJan Everse. Die zaak diende dinsdagavond in Zeist.
Everse werd 3 weken geleden op non actief gezet. Hij eist zijn baan terug, terwijl de club zijn contract wil ontbinden. Een voorzichtige conclusie die de commissie al wel trok, is dat er tussen trainer en bestuur en directie van FC Zwolle slecht gecommuniceerd is. De commissie vroeg zich hardop af waarom FC Zwolle de incidenten die zijn aangedragen nooit heeft vastgelegd. Ook is Everse nooit schriftelijk gewaarschuwd voor zijn gedrag. FC Zwolle haalde onder meer een incident waarbij Everse met voetbalschoenen over het tapijt liep aan. Ook zou Everse zijn auto verkeerd geparkeerd hebben. Tijdens het 'bitterballen-incident' zou Everse fysiek contact hebben gehad met een medewerker van FC Zwolle.
Als het contract van Everse wordt ontbonden, eist de trainer een vergoeding van 250.000 euro van FC Zwolle. De club wijst op het contract, waarin een ontslagvergoeding van 75.000 euro is opgenomen voor een ontslag tijdens het huidige seizoen. Maar volgens het bestuur van FC Zwolle hoeft er helemaal geen vergoeding betaald te worden, omdat Everse zelf verantwoordelijk is voor de breuk. De arbitragecommissie stelde nog voor om de onlangs in het leven geroepen 'commissie van goede diensten' te laten bemiddelen bij een eventuele terugkeer van Jan Everse bij FC Zwolle, maar dat werd door het clubbestuur afgewezen. Voor het bestuur van FC Zwolle is een come-back van de Rotterdamse trainer onbespreekbaar.
FC Zwolle had aangedrongen op een snelle uitspraak van de arbitragecommissie, maar die kon dinsdagavond nog geen oordeel vellen over deze delicate kwestie. De uitspraak volgt daarom pas over enkele weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.