Programmanieuws

Made in Overijssel

TV Oost komt vanaf dinsdag 31 maart met een nieuwe serie afleveringen van 'Made in Overijssel'.
Ook in deze woelige economische tijden werken Overijsselse bedrijven gestaag door aan allerlei innovatieve ontwikkelingen. Hun nieuwste uitvindingen, producten en innovaties komen vanaf dinsdag 31 maart bij TV Oost voor het voetlicht in een nieuwe serie afleveringen van ‘Made in Overijssel’. Net als in de eerste serie voeren studenten van de Universiteit Twente in dit programma opdrachten uit die te maken hebben met de producten van innovatieve bedrijven. Ze kunnen daarmee 750 euro verdienen voor het Solar Team Twente. De uiteindelijke winnaar mag in oktober mee naar de World Solar Challenge in Australië.
De centrale thema’s in ‘Made in Overijssel’ zijn dit seizoen ‘duurzaam ondernemen’ en ‘innovatie’. In elke aflevering wordt daarom aandacht besteed aan het Solar Team Twente, een project dat een goed voorbeeld is van de combinatie van technologie, research, innovatie en duurzaamheid. Het team bestaat uit studenten van de UT en Saxion Hogeschool. Samen ontwikkelen zij een auto op zonne-energie, die in oktober zal deelnemen aan de World Solar Challenge, een internationale race van meer dan 3000 kilometer dwars door Australië.

In de eerste aflevering van Made in Overijssel wordt aandacht besteed aan de bedrijven Impress en Jansen Venneboer. Impress in Deventer biedt al sinds 1919 oplossingen voor metalen verpakkingen voor dagelijkse gebruiksgoederen. Het bedrijf ontwerpt, produceert en verkoopt blikken in alle vormen en maten. Daarnaast levert Impress verschillende openingssystemen, waaronder de easy-open deksels en de prijswinnende easy-peel afpelbare deksels. De kern van de activiteiten van Jansen Venneboer uit Wijhe is vormgeven aan civiele infrastructuur. De vijfenzeventig werknemers houden zich bezig met ontwerp, analyse, realisatie en onderhoud van civieltechnische kunstwerken zoals bruggen, waterkeringen, stuwen en sluizen. 
Made in Overijssel is vanaf 31 maart elke dinsdag te zien op TV Oost om 16.20, 19.20, 21.30 en 00.20 uur. Meer informatie is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.