Archief

Early Adopters

Early Adopters
Early Adopters
De vierkoppige Alternative Rockband Early Adopters produceert luchtige en toegankelijke muziek met diepgang. Live resulteert dit in een spannende set met een hoog contrast. Vurige rock wordt moeiteloos afgewisseld met subtiele akoestische songs en elektronische passages.
De marketingterm Early Adopters staat voor personen die een nieuw product of technologie gebruiken voordat de grote massa het doet. De band gebruikt dit als statement voor hun vernieuwende kijk op muziek waarbij uiteenlopende stijlen worden samengesmeed tot een geheel nieuw en origineel geluid.
In december 2008 presenteert Early Adopters haar CD Colours voor een uitzinnig publiek in muziektempel Cambrinus in Horst. Op dit album is de band te horen als een scherpe pakkende rockgroep. Scheurende riffs worden afgewisseld met melodieuze meerstemmige refreinen en afgewerkt met een subtiel randje elektronica. Dat dit concept werkt blijkt uit de lovende recensies die Colours reeds heeft mogen ontvangen:
De liedjes zijn bloedmooi, de zang onontkoombaar en de samenzang hemels. Daarbij gaan ze het experiment niet uit de weg zoals blijkt uit de fantastisch sprankelende koortjes en electronische drums.  
Muziekmagazine fret
De ep klinkt zeer fris en vernieuwend. Het gebruik van elektronica en futuristische geluiden in de nummers geeft het een verrassende wending waardoor deze ep niet snel zal vervelen.
musicfrom.nl
Voor een uitverkochte Nieuwe Nor speelden Early Adopters in de finale van de prestigieuze bandwedstrijd Nu of Nooit. Dit leverde Early Adopters veel media aandacht op. Hiermee bestempelen ze zich tot een van de vijf meestbelovende bands van Limburg. De jury beloont de band met de prijs voor aanstormend talent waarmee ze een professionele videoclip verdienen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.