Archief

Annet Nikamp

Annet Nikamp
Annet Nikamp
Vanaf dat ik op mijn dertiende verjaardag een gitaar kreeg, begon het zingen vorm te krijgen. Toen al vond ik het geweldig om voor anderen te zingen en gitaar te spelen. Jaren later werd ik gevraagd om als zangeres / gitariste bij de band Vodka te komen. Al snel bleek dat ik het zingen prefereerde boven het spelen op de gitaar, en besloot deze dan ook in de kast te zetten.
Begin 2000 nam ik in eigen beheer een album op met 18 tracks (meest Engelstalig en enkele Nederlandstalige). Deze nummers werden veelal bewerkt naar eigen stijl. Het eerste eigen nummer "Steeds opnieuw" bleek een toepasselijke titel voor het album. Steeds opnieuw probeerde ik andere stijlen uit. Zo ook besloot ik in m'n eigen "moerstaal", het Sallands, nummers te gaan schrijven met moderne hedendaagse teksten.
Begin 2006 kreeg ik het aanbod van platenmaatschappij Prent-Music Vof uit Drente om een tweetal eigen Nederlandstalige nummers uit te brengen. Deze werden speciaal voor mij geschreven en gecomponeerd door Edwin van Hoevelaak. De opnames vonden plaats bij Rooftop Recording studio's in Holten.
Met de nummers " Kijk me dan aan " en " Alles is anders " maakte ik mijn debuut in het Nederlandstalige genre.
In februari 2008 is het album "Helemaal te gek" verschenen met hierop 13 meest eigen Nederlandstalige nummers, om het album te completeren is er een dvd bijgevoegd met daarop 5 videoclips.
Om mij te onderscheiden van de vele collega artiesten heb ik in de zomer van 2008 besloten een andere koers te willen gaan varen en meer mijn eigen gevoel te volgen in de repertoire keuze. Dit resulteerde in een ietwat stevigere muziekkeuze (Nederpop) met bekende muziek uit het heden en verleden en door mijzelf geschreven Nederlandstalige teksten.
De eerste singel die na deze koerswijziging uit kwam in eigen beheer was "Op reis naar het verlangen" (Valerie, van Amy Winehouse) en werd door de vele radiostations erg goed ontvangen. Zelfs bij de grootste Nederlandstalige zender, RadioNL, is deze singel ruim 14 weken dagelijks meerdere malen gedraaid.
Nu is het weer tijd voor iets nieuws. Mijn nieuwste singel, "Stop de tijd!" komt eind februari uit. Dit is de muziek van een gepimpte versie van de uit1966 daterende hit "Knock on wood". De tekst is een eigen verhaal door mijzelf geschreven. De single is, net als "Op reis naar het verlangen" opgenomen door producer Gerto Heupink in de studio van Landscape Recording te Enschede.
Meerdere malen heb ik in tv programma's van regionale omroepen mogen optreden en was ik te gast bij Hart voor muziek. Ook bij de feesten van het Mega Piraten Festijn ben ik niet helemaal onbekend meer.
Tegenwoordig bestaat m'n repertoire uit Nederlandstalige eigen nummers, maar ook covers, geschikt voor allerlei feesten.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.