Archief

Dudettes

Dudettes
Dudettes
Dudettes:  Zjoly Onrust (zang) Cynthia Weiss (gitaar, backing vocals) Ingrid Lodewegen (drums ) Michel Feeburg (basgitaar)
Basgitarist Michel (20) is de enige 'dude' binnen de band, die voor de rest wordt overheerst door de vrouwelijke hormonen van Ingrid (21), Cynthia (18) en frontvrouw Zjoly (21). Samen vormen zij een nieuwe rocksensatie uit Groningen; Dudettes.
De bandleden zijn stuk voor stuk gedreven, onvermoeibaar en misschien een beetje brutaal. Maar de Dudettes zijn vooral vastberaden om van 2009 hun jaar te maken. Niks de kat uit de boom kijken, maar gewoon doen! Doen omdat het je passie is, en je er samen voor wilt gaan! Na een speciale showcase tijdens Noorderslag heeft de band de smaak dan ook flink te pakken.
De vier jonge muzikanten leerden elkaar kennen tijdens hun opleiding 'Muziek en Sounddesign', waar zij hun talenten ontdekten, ontwikkelden en de eerste stappen zetten binnen de Nederlandse muziekindustrie. Zo werd de band gevraagd om een protestlied te schrijven tegen de omstreden film Fitna en verkreeg frontvrouw Zjoly bovendien lokale bekendheid door haar optreden in het regiodrama 'Boven Wotter' dat wordt uitgezonden op RTV Noord.
Tijdens de zoektocht naar de juiste bezetting en sound werd al gauw duidelijk dat de Dudettes garant staan voor een frisse rocksound, jeugdig enthousiasme en tomeloze energie. Die energie komt goed tot uiting als de Dudettes op het podium staan, waarbij de dynamiek opvalt en de uithalen van leadzangeres Zjoly ervoor zorgen dat niemand ontkomt aan het muzikale geweld van Dudettes!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.