Archief

KraBat

KraBat
KraBat
KraBAt is een band, die muziek maakt, wat zich vooral laat omschrijven als funk-jazz. Een band, die voor het grootste deel van haar bestaan een close-harmony duo is geweest.
Hans Trompert en Aschwin Schreiber hadden immers 25 jaar geleden Krabat opgericht als duo. Pas sinds 5 jaar is Krabat wat meer naar voren gaan treden als band toen Aschwin Schreiber muzikanten vroeg om met hem mee te spelen. De naam werd minimaal aangepast naar KraBAt (hoofdletters). Er werd een mix van Rock en funk gemaakt wat leidde tot de cd-release: "Falling in love without questions" in 2006.
Nieuwe Koers van KraBAt
Inmiddels is ook Hans weer terug op het oude nest gestreken. Door het enthousiastme van een aantal jazz-en funk muzikanten is de rock uit KraBAt gegaan om plaats te maken voor Jazz en Funk. Zeker ook het gebruik van toetsen is een verrijking voor de sound van KraBAt. Uit het repetoire, dat de singer-songwriters Aschwin en Hans in de afgelopen 25 jaar hebben geschreven zijn nu 25 nummers geselecteerd, die deze jazz en funk meebrengen. Naast de sterk jazz en funk georienteerde nummers van Aschwin Schreiber wordt het repetoire aangevuld met singer-songwriters nummers van Hans Trompert. Verder blijft de close-harmony een wezelijke rol spelen bij KraBAt.
De na 25 jaar volledig op elkaar afgestemde vocalen van Hans en Aschwin vormen de karakteristieke sound van KraBAt. Daarnaast is ook een zangeres bij KraBAt gekomen om meer kracht te geven aan de harmony.
Na de release van de eerste cd: "Falling in love without questions" 2006, wordt er momenteel hard gewerkt aan een nieuwe cd onder de werktitel "Winter in June". De release van deze cd valt te verwachten in de winter van 2009.
Op de nieuwe site zal wel binnenkort een impressie te beluisteren zijn van KraBAt in haar nieuwe vorm.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.