Archief

Not Fade Away

Not Fade Away
Not Fade Away
Not Fade Away: "Rockín' all night long".
Men neme twee Vroomshoopse broers, enkele muzikale vrienden en een band is geboren. Vanaf 1994 speelt de Vroomshoopse band "Fade Away" de pannen van het dak. Drummer Erik Hekman speelde eerder een ander soort muziek maar sloeg nu met rock and roll z'n slag. Broer Alberto was op z'n 16e al verknocht aan een gitaar en dat liet deze bevlogen rocker nooit meer los. Ilona Bouwhuis voegde daar de ondersteunende basgitaar aan toe. Dan Ronald Nieboer, die al op jonge leeftijd het orgel ontdekte en als toetsenist met z'n hammondorgel voor de nodige klankkleur zorgde. Tom Hamer had ervaring opgedaan als gitarist bij een andere band en was een welkome aanwinst. De zanger werd Dinand Wind, die met z'n typerende ruige en doorleefde geluid de band compleet maakte.
Al direct werd de band met veel enthousiasme ontvangen. De zestiger jaren nummers van de Rolling Stones en Creedence Clearwater Revival sloegen in als een bom. Ook met eigentijdse nummers van Black Crowes en Lenny Kravitz werd prima gescoord. 
Er werd veel geoefend in de oefenruimte en daar ontstaat iets moois. De band groeide zowel in de muziek als nog verder naar elkaar toe. Het eerste optreden was in stamkroeg Kremer, maar daarna zouden vele optredens volgen. Op motortreffens was Fade Away bepaald niet onzichtbaar, zoals z'n naam deed vermoeden. In cafés en feesten in de wijde omgeving maar ook in Bruchterveld bij het Paus Maus Festival en ook in de grote feesttenten van de Oranjeverenigingen in de omgeving zoals bijvoorbeeld in Gramsbergen Denekamp enz werden het drukbezochte en enorm geslaagde optredens met veel sfeer. De Karelskamp in Almelo en ook het motorfeest in Apeldoorn werd aangedaan en op het Bosrockfestival in Vroomshoop werden het ook een aantal spetterende optredens. 
Ook op de radio bij het programma Stenders vroeg op 3 F.M. werd live gespeelt en via een CD liet Fade Away van zich horen en er werd voor een groot aantal optredens per jaar getekend.
Bijna tien jaar later is Fade Away nauwelijks veranderd en nog altijd "hot". Enkele veranderingen: de naam van de band is iets aangepast in "Not Fade Away. Dat is direct ontleend aan de gelijknamige song. Inderdaad: Not Fade Away is goed herkenbaar en laat van zich horen.
Ilona Bouwhuis ruilde haar basgitaar voor het moederschap in. Nieuwe basgitarist werd de ervaren Bas Hamer, neef van Tom. Dinand Wind werd opgevolgd door Erik Kooiker uit Dedemsvaart.
Nummers van de Rolling Stones, Otis Redding, CCR, Bob Dylan, Bo Diddley, David Bowie, Chuck Berry, Black Crowes en vele anderen worden op prima wijze vertolkt. Met Not Fade Away is het publiek- zowel jong als de wat ouderen - verzekerd van een sfeervol optreden, waarbij volop meegezongen en gedanst kan worden.
Not Fade Away zorgt voor een afwisselende sound, dat blijkt uit de vele nummers, die gespeeld worden: fa fa fa, if you need me, hang on to me, the harder they come, lonely for me baby, suspicious mind, dead flowers, polk salad annie that's the way life goes en born on the bayou. En wat te denken van mini skirt mini, maybellene, under my tumb, jalous again, schooldays, take me to the river, carol, hot legs , the road house blues en hush. Ook de volgende nummers mogen er zijn: not fade away, heroes, Memphis Tennessee, fortunate son, judge a book, hard to handle, all over now, vodafoon, tumbelin' dice en burning love. Tenslotte zijn er ook nog de volgende nummers: 7 days, the last time, rockin 'all over the world, promised land, wired all night, ti ma ni ma nu, love struck baby, mona, sympathy for the devil en let's spend the night together.
Die laatste song slaat zeker op een avond met Not Fade Away, waar iedereen eens lekker uit de bol kan gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.