Archief

BlackboxRed

BlackboxRed
BlackboxRed
Experimenteel duo uit het noorden der Lage Landen, dat precies 350 dagen in leeftijd, 22 kilo in gewicht en 6 maten in schoenmaat verschilt, blijft zichzelf uitdagen met hun eigen muziek. Met de twee uiterste verschillen in sekse en haarkleur spelen deze twee met het geluid van drums, gitaar en synthesizer.
Leeuwarden- Nadat den dubbele deur van de oefenstudio te Leeuwarden geopend was, kwam tot mij een oorverdovende muur van geluid. Mijn verbazing schepte dat dit duo bestond uit een blitse jongeman en hippe jongedame. Hij knalt op den trommels en zij scheurt op haar snaarinstrument waarvan het geluid door een elektronisch aangedreven versterkapparaat klinkt. Beide zingen zij en wisselen ze af met den toetspartijen; zowel synthesizer als piano en orgel. Deze rebelse muziek word door henzelf omschreven als 'dansbare grunge met synthesizers'.
Nadat den stilte was wedergekeerd praatten wij over hun invloeden als 'Paramore', 'Blood Red Shoes', 'Taking Back Sunday' en verschillende elektronische muziek. Verder vertelden zij mij triomfantelijk dat zij een energieke act neerzetten op den planken. Thans willen zij niet met één stijl vergeleken worden. Graag blijven zij zich vernieuwen en experimenteren met verschillende instrumenten en geluiden. Na een appetijtelijke borrel met dit gezellige duo, was het voor mij tijd om verslag uit te doen brengen van deze dag. Terug op de redactie galmden de klanken van deze band na in mijn hoofd... van BlackboxRed zijn we dus nog lang niet af!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.