Vierdaagse Nijmegen 2009

Vrijdag 10 april: nog ruim 3 maanden

RTV Oost verslaggever Jaap Even zal dit jaar de Nijmeegse Vierdaagse gaan lopen. Wekelijks doet hij hier verslag van zijn voorbereidingen, de clinics die hij volgt, de ups and downs...
Vrijdag 10 april 2009
Ruim drie maanden nog. En dan moet het gebeuren. Dan doe ik voor het eerst van mijn leven mee aan de Vierdaagse in Nijmegen. Ik ben sinds de derde week van februari aan het trainen geslagen. Heb me bijtijds gemeld voor het voorbereidingsproject ViaVierdaagse. En volg dus trouw het trainingsschema dat hierbij hoort. Op dit moment, het is vrijdag 10 april, zit ik op twee keer twee uur op werkdagen en in het weekend een tocht van 20 kilometer. Ik had deze week  een dipje van formaat toen ik hoorde dat ik 50 in plaats van de door mij veronderstelde 40 kilometer moet lopen. Ik hoop dat ik op tijd ben mijn trainingsprogramma aan te passen.
Toen ik vorig jaar die fantastische beelden van de intocht op de Via Gladiola zag, vond ik dat we daar als omroep veel meer mee moesten doen. Bijvoorbeeld door zelf mee te lopen. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en me gemeld bij de leiding van RTV Oost. Die was het met me eens en dus is de bal gaan rollen. Ik ga u op deze site vertellen hoe de vorderingen gaan. Of juist niet. Hoe het misschien wel vreselijk tegenvalt. Tot nu toe, na een week of zes veel trainen, valt het mee. Nog geen blaar gezien en ook spiertechnisch heb ik nog geen klachten. Uiteraard ga ik op zoek naar mede-deelnemers uit Overijssel. Dat zal dan vooral gebeuren tijdens de voorbereidingstochten, die ViaVierdaagse heeft gepland. De eerste is zaterdag 18 april in Geldermalsen. Ik zal er zijn om 25 kilometer te lopen. En mensen te zoeken die mee willen werken!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.