Archief

Izonix

Izonix
Izonix
Gooi funk, jazz, rock en een dosis energie in de blender, voeg er nog een toefje proffesionaliteit aan toe en de Izonix-shake is compleet. Izonix is een band met enorm veel invloeden, maar een unieke, aantrekkelijke eigen sound. De jongens zijn nu bezig met het project Popsport, waar ze in mei in de finale staan. Verder doen ze mee aan de wedstrijd Jonge Helden, hier hebben ze onlangs de halve finale van gehaald. “We houden van uitdagingen, vooral als deze ons stimuleren te verbeteren en te groeien.”
Izonix werd opgericht in september 2007 door gitarist Maarten Cima en bassist en zanger Stefan Janssen. Guido Janssen voegde zich al snel bij de band om toetsen, rhythmgitaar en tweede zang voor zijn rekening te nemen. Kort na de eerste repetitie maakte drummer Ramon Reijnders Izonix compleet. Al vanaf het begin was originaliteit voor Izonix een pre. Ze begonnen meteen met het schrijven en uitvoeren van eigen nummers, covers waren nooit aan de orde. “Hierdoor hebben we een heel eigen geluid kunnen ontwikkelen. Het is leuk dat geluid nu aan covers te geven.” 
Het duurde niet lang voordat Izonix werd gevraagd om optredens te geven. “In eerste instantie waren dit optredens in Oirsbeek en Born, onze woonplaatsen.” Het bleef niet bij optreden in cafés en op feestjes. In het anderhalf jaar dat Izonix nu bezig is, hebben de jongens al op verschillende grote podia gestaan. De Nieuwe Nor, Regiofinale Kunstbende, verschillende regionale festivals en de Muziekgieterij zijn mooie voorbeelden hiervan. Ook bleef Izonix niet onopgemerkt bij de media. Er zijn tv-opnames geweest voor Pop-Up, een programma van L1, Limburgs bekendste tv-omroep. Ook verscheen Izonix al meerdere malen in regionale bladen en radioprogramma’s. 
Momenteel is Izonix druk bezig met Popsport. Popsport is een wedstrijd die speciaal ontwikkeld is voor beginnende bands. De deelnemende bands volgen workshops en degene die het meest is gegroeid in een periode van een half jaar is de uiteindelijke winnaar. Verder doet Izonix nog mee aan Jonge Helden, een wedstrijd op initiatief van de Muziekgieterij in Maastricht. “We leren enorm veel van deze wedstrijden en zijn erg dankbaar dat deze kansen ons aangeboden worden.”
Izonix heeft vier demo’s opgenomen die te horen zijn op de website. Binnenkort zullen deze nummers uitgebracht worden op CD. Voor de toekomst heeft Izonix grote plannen. In de zomer hebben de jongens een tour in Italië. Bovendien staan ze 2 oktober in het voorprogramma van Stereo. De mannen hebben hun doel duidelijk voor ogen. "Het lijkt ons super wanneer mensen onze optredens komen bezoeken en dan keihard meezingen!” Izonix is zeker een band om in de gaten te blijven houden!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.