Archief

Temple of gasoline

Temple of gasoline
Temple of gasoline
Het is halverwege 2006 als de heren Mark, Niels en Wietse sinds een zeer lange tijd de oefenruimte weer binnenlopen. De laatste keer dat ze dit deden was zeker 8 jaar geleden. Dit was destijds met hun nederlandstalige (pret)punkbandje As-Valt. Lekker shockeren zoals je dat als puber graag doet. Het was een prachtig mooie tijd met donders veel lol en ongein!
Nu staan ze er weer, ditmaal met een nieuwe visie en een kop vol met nieuwe ideeën. Wat er echter precies gaat gebeuren deze eerste repetitie is nog niet helemaal duidelijk. De taken worden in ieder geval als vanouds verdeeld:
- Niels Geerligs op gitaar en zang
- Mark Tensundern op basgitaar en zang
- Wietse Knol op drums
Eerst maar eens even de oefenruimte opwarmen met wat oude As-Valt nummers. Dat voelt verdomd goed!
Vanaf het moment dat de instrumenten weer ter hand werden genomen was het duidelijk in welke richting deze oude opgevoerde Chevy ging scheuren. Enkele reis down rock and roll highway! Met drie losgeslagen mannen achter het stuur en een tank vol "gasoline" is er geen stoppen meer aan. De motor barst van de energie en wordt draaiende gehouden door een combinatie van rock and roll, blues, garage, surf, rockabilly en punk. De sound die ontsnapt uit de motorkap doet Amerikaans aan en geeft je het gevoel dat je in een oneindige roadmovie bent beland. Hoog tijd om een naam te geven aan dit gevoel.
TEMPLE OF GASOLINE was geboren.
De rock and roll machine is gestart... en loopt als een trein! Vorig jaar won Temple of gasoline de eerste ronde van de Oogst van Overijssel en werd zanger/bassist Mark Tensundern tevens muziekant van de avond. Hiermee behaalden ze een plek in de halve finale.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.