Recepten

Matten (03-04-2009)

Matten
Matten
Ingrediënten: 1,5 dl melk1,5 dl karnemelk  80 g suiker  1 eierdooier  4 plakjes diepvriesbladerdeeg 1 eiwit 150 g kersen2 eetlepels bitterkoekjes  poedersuiker
Bereiding:
Breng de melk aan de kook en voeg de karnemelk toe. Je ziet nu dat de melk gaat schiften, even laten staan en door een doek een nacht laten uitlekken. De nu verkregen massa die behoorlijk stijf en stug is door een zeef drukken met de eidooier, suiker en de bitterkoekjes. Dit kan moeilijk gaan daarom is het handig om dit te doen met een staafmixer. Even laten rusten en ondertussen de taartvormpjes beboteren en bekleden met de geprikte en ontdooide bladerdeeg velletjes. Klop het eiwit stijf en spatel het door de matten. Doe de massa in de vormpjes en bestrijk het bladerdeeg met water, "plak" het volgende velletje erboven op en bestrijk het met eidooier. Knip in het midden het bladerdeeg open en bak het af in een verwarmde oven in 20 min. Op 180 gr.
Neem de kersen en pureer ze schenk ze in een diep bord en leg er het taartje op, enkele kersen ter garnering erom heen en bestrooien met poedersuiker.
Eet smakelijk!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.