Archief

FC Twente verspeelt punten bij NEC

Steve McClaren
Steve McClaren
FC Twente heeft vrijdag twee punten laten liggen bij NEC. De Enschedese ploeg leek lange tijd op een zege af te stevenen in Nijmegen. Maar een fraai afstandschot van NEC'er Goossens bepaalde de eindstand op 1-1.
FC Twente kwam in een saai duel gelukkig op voorsprong. De openingsgoal was illustratief voor het beeld van de wedstrijd; een schot van gelegenheidsaanvoerder Kenneth Perez werd in de 23ste minuut onbewust via Marko Arnautovic in het doel gewerkt, 0-1. FC Twente bleef na de openingstreffer de bovenliggende partij, maar het verzuimde door te drukken.
NEC stelde daar weinig tegenover en werd na rust slechts gevaarlijk uit standaardsituaties. Doelman Nikolai Michailov, die wederom een onzekere indruk maakte, had moeite met hoge ballen. De vervanger van Sander Boschker moest in de 76ste minuut toezien hoe John Goossens met een afstandspoeier NEC langszij schoot. In de slotfase kreeg NEC-aanvoerder Youssouf El-Akchaoui een rode kaart na een opstootje met Romano Denneboom. FC Twente ging nog op jacht naar de overwinning, maar de gehavende ploeg van trainer Steve McClaren miste de overtuiging in de eindfase.
FC Twente heeft na de remise vier punten voorsprong op Ajax. De Amsterdammers hebben wel één duel minder gespeeld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.