Heracles pakt punt tegen Heerenveen

Heracles Almelo heeft zaterdagavond een punt overgehouden aan het duel met sc Heerenveen. In het Polman Stadion werd het 1-1.
Na een kwartier bracht de Deen Bak Nielsen de Friezen op voorsprong door een vrije trap van Pranjic binnen te koppen. Heracles had in de eerste helft het meeste balbezit maar wist geen kansen te creëren. Heerenveen kwam er wel een paar keer gevaarlijk uit maar de teams gingen de rust in met de 0-1 stand.
Na rust speelde Heracles beter en waren er goede kansen voor Everton en Quansah. Doelman Pieckenhagen moest in actie komen bij kansen voor Smárason, Pranjic en Ingelsten, maar hij redde knap. Tien minuten voor tijd schoot Fledderus de Almeloërs naar het verdiende punt. Hij schoot een vrije trap van net buiten de zestien binnen. In de blessuretijd kreeg Quansah nog een rode kaart voor het slaan van Elm.
In de stand van de eredivisie stijgt de ploeg van trainer Gert Heerkes naar plaats dertien met 28 punten uit 29 wedstrijden.