Persberichten

Edwin van Hoevelaak vervanger Willie Oosterhuis

De taken van presentator Willie Oosterhuis bij RTV Oost worden per direct overgenomen door muziekproducer en presentator Edwin van Hoevelaak.
Een en ander is het gevolg van het beëindigen van de samenwerking vorige week tussen RTV Oost en Willie Oosterhuis. Volgens RTV Oost is de eigen tv-zender die de bekende presentator gaat opzetten niet te combineren met zijn werk bij de regionale omroep.
Edwin van Hoevelaak gaat met ingang van komende zondag 12 april de wekelijkse Sterrenparade bij Radio Oost presenteren. Bij TV Oost vervangt de docusoap ‘Van Hoevelaak & Co’ vanaf maandag 20 april het programma Willie’s Wereld. Willie Oosterhuis zal tot 1 juni nog wel elk weekend te zien zijn in een afsluitende serie afleveringen van het muziekprogramma de Regiotap.
Volgens adjunct-directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is Edwin van Hoevelaak in meerdere opzichten geschikt om de rol van Willie over te nemen waar het muziekprogramma’s betreft: ‘Edwin was vanaf het eerste uur betrokken bij zowel de Regiotap als de Sterrenparade. Bovendien is het een man die volop actief is in de muziek’.
In de docusoap ‘Van Hoevelaak & Co’ wordt de succesvolle Overijsselse muziekproducer op de voet gevolgd. De man achter hits van bekende artiesten als Nick en Simon, Tatjana, Dennie Christian en Sita is te zien tijdens zijn werk in de studio, bij optredens, televisieopnames en privé. In elke aflevering van Van Hoevelaak & Co staat één Nederlandse artiest centraal.
Meer informatie: Marcel Oude Wesselink, adjunct-directeur RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.