Archief

Sustainers

Sustainers
Sustainers
De Sustainers is een 5-mans band bestaande uit: Lianne Wellens(zang), David Stolk(gitaar), Sascha van Loenen(bas gitaar), Thomas Schram(gitaar) en Raymond Ruys(Drums). Het genre dat ze spelen is voornamelijk rock muziek, maar voor andere popstijlen zijn ze zeker niet vies! Ze zijn begonnen als coverband en ze spelen ook nog steeds covers, maar de eerste nummers zijn al af en ze beginnen langzamerhand steeds meer eigen werk te spelen.
Het begon na de eerste muziekles in de 4e klas op de Havo op het Comenius College in Hilversum toen Sascha van Loenen (bas gitaar) aan Raymond Ruys (Drums) liet weten dat hij graag in een band wou spelen omdat hij meer wou spelen en er nog geen had. Snel daarna begon men al afspraken te maken en de basis was gelegd. 
Het enige wat nog nodig was, was een gitarist. De keuze viel al snel op muziekklasgenoot David Stolk, maar het probleem was dat hij nog in een andere band speelde, maar een paar weekjes bleek dat daar weinig inzat en besloot hij een keer mee te repeteren. Deze repetities bevielen goed en er werd besloten om er mee door te gaan. Een naam bedenken was een probleem, maar die zou vanzelf wel op hun pad komen. Er waren wat tijdelijke namen als The Fields , Meltdown & Lace, maar deze werden uiteindelijk niet goed genoeg bevonden.
Het liefste wilden de jongens ook een slag gitarist, toetsenist en/of zanger(es) erbij, maar dat liet men ook maar op zich afkomen. Tussendoor hebben er veel mensen meegedaan, maar om diverse redenen zijn deze er niet bij gebleven, maar 6 zangeressen later voegde Lianne Wellens zich afgelopen jaar bij de Band. Toen bestond de band uit 5 man, maar slaggitarist Joey Spaans besloot om het rustig te houden en om er mee te stoppen. Niet lang daarna kwam Thomas Schram (gitaar) zich bij de band. Het aantal staat nu dus ook nog steeds op 5. De band bestaat inmiddels anderhalf jaar en het heeft al meerdere optredens op zijn naam staan, maar hoe meer optredens, hoe beter uiteraard!
Ook heeft de band afgelopen jaar hun eerste demo opgenomen, het dus al vrij hard en het beloofd alleen nog maar beter te worden. Er wordt nu nog hard gewerkt aan meer eigen werk en nog meer optredens, maar dat beloofd helemaal goed te komen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.