Archief

RomySharon

RomySharon
RomySharon
Rockband RomySharon, genoemd naar de zangeres, is een eigenwerk band bestaande uit Romy Sharon Uitdehaag (zang), Djuri Boot (gitaar), Richard de Vries (gitaar), Jeroen Ploeg (bas) en Pim Kooiman (drums). De groep muzikanten is na de nodige opleidingen en ervaring in diverse (cover maar ook eigenwerk) bands klaar voor de start met een duidelijk doel: doorbreken.
Geinspireerd door artiesten als Alanis Morissette, Skunk Anansie en Anouk componeert Romy de nummers welke later door gitarist en tevens producer Djuri worden uitgeproduceerd. De stijl van RomySharon is rock met een hoofdletter R, maar zeker toegankelijk, in de straat van bovengenoemde inspiratiebronnen. In Oktober 2008 kwamen Romy en Djuri via een vriend bij elkaar. En muzikale klik was er direct waardoor het niet bij het uitwerken van slechts 1 nummer bleef. Meerdere nummers volgde en er werden plannen gemaakt voor een band. Geleerd van de slechte ervaringen die zij met eigenwerk bands hadden zouden ze deze band grondig anders aan gaan pakken. De EP zou eerst volwaardig uitgewerkt worden waarna er muzikanten om het project heen werden gezocht. Een tactiek die bleek te werken aangezien de single “I Apologize” na 2 maanden dat de band bestond en zonder ook nog maar een oefenruimte te hebben gezien op Radio 538 te horen was.
RomySharon is een team met ieder z’n eigen bagage en kwaliteiten op zak. Zingt Romy al zolang ze zich kan herinneren en componeerd haar eigen liedjes sinds haar 13e waarvan ze er 1 verkocht aan Producer Tjeerd Oosterhuis. Ze heeft meerdere bands (gehad) en doet regelmatig sessiewerk voor diverse nationale artiesten. Momenteel Studeert ze aan de Roosevelt Academy te Middelburg waar ze naast rechten en psychologie ook musicologie studeert met daarbij de nodige praktijk lessen. Na haar studie in Middelburg gaat ze graag naar het Conservatorium te Rotterdam. Djuri, op dit moment in zijn laatste jaar van conservatorium HKU in Hilversum richting Music Production & Performance, speelt gitaar sinds zijn 14e. Geïnspireerd door onder andere Metallica, Dreamtheather en Gary Moore leerde hij zichzelf spelen. Live ervaring heeft hij ruim opgedaan in meerdere bands waarna hij zich terugtrok om de studio te verkennen. Nu echter is Djuri weer klaar het podium te bestormen. Richard begon het gitaarspelen op hetzelfde moment als Djuri. Met dezelfde inspiratiebronnen leerden ze het spelen van elkaar en nu studeren ze beide op dezelfde school. Ook hij heeft de nodige bands achter de rug met welke hij in voorprogramma’s speelde van internationale artiesten. Pim, zoals hij het zelf omschrijft, begon zijn muzikale carriere achter de piano. Maar met eenmaal een drumstok in de hand, is hij niet meer weg te slaan achter het drumstel. Momenteel is Pim tweedejaars student aan de Rockacademie in Tilburg. Naast zijn studie verdiept hij zich net als Djuri en Richard ook in productietechnologie en is daardoor ook in staat de nummers productietechnisch uit te werken en op te nemen. Pim drumt nu ongeveer 8 jaar in iedere muziekstijl en in diverse bands. Jeroen pikte het bassen op 14 jarige leeftijd op en speelde daarna achtereenvolgens in diverse cover maar ook eigenwerk bands. Jeroen weet zich in iedere stijl functioneel in te zetten en speelt daarom ook geregeld als sessie muzikant. Na zijn studie accountancy heeft Jeroen de ambitie om volgend jaar naar het conservatorium te gaan om zo zijn kijk te verbreden.
RomySharon is een duidelijk concept met plannen en een doel. Gedrevenheid, muzikaliteit, professionaliteit maar zeker ook groepsgevoel en plezier staan hoog in het vaandel. De band is overtuigd van zijn product en is er klaar voor dit met de rest van Nederland te delen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.