Archief

Paceshifters

Paceshifters
Paceshifters
De PACESHIFTERS spelen Heavy Rock/Punk 'N' Roll in de geest van Motörhead en New Bomb Turks. Als je de PACESHIFTERS hoort spelen is het moeilijk voor te stellen dat de band nog maar zo kort bestaat en de leden zo jong zijn. En eind April verschijnt al hun eerste release, een Split EP met de SUPERSUCKERS the self-proclaimed "Greatest Rock 'n' Roll Band in the World"
De PACESHIFTERS is in de zomer van 2008 opgericht door de broertjes Paul en Seb Dokman op dat moment 17 en 15 jaar oud. Ze zaten allebei apart al in bandjes, maar wilden ook eens samen wat hardere Rock muziek gaan spelen. Ze zijn begonnen met wat covers van hun favoriete band de Supersuckers (uit Seattle, Amerika). Dit beviel zo goed dat ze besloten samen een nieuwe band te starten, maar dan moest er wel een drummer bijkomen.
Na een paar drummers op auditie te hebben gehad in hun oefenruimte waarbij het eigenlijk steeds niet beviel, bedacht Paul zich opeens dat hij nog wel een goeie drummer kende uit Olst. Koen was bij de uitnodiging niet meteen wildenthousiast, wat moest hij toch met een band met een gitaristje van 15 jaar (hij was namelijk AL 18) die, zo bleek, ook nog bij zijn zusje in de klas zat. Maar hij stemde toch toe een keertje samen te oefenen. Paul en Seb waren na deze eerste keer laaiend enthousiast over de drumkunsten van Koen en ook Koen zelf was meteen om en de Paceshifters waren geboren. Ze spraken af samen verder te gaan en zo snel mogelijk aan eigen repertoire te werken.
Eerst wilde de band nog op zoek naar een bassist, maar ze waren bang de chemie van de band te doorbreken. Reden waarom Paul de gitaar aan de kant deed en de basgitaar ter hand nam om het geluid van de band wat zwaarder te maken. Daarna rolden hun eigen rocknummers al snel van de Wijhese zoldertrap.
De Paceshifters hebben het ook nog eens voor elkaar gekregen om hun favoriete gitarist Rontrose Heathman (van de Supersuckers) mee te laten spelen op hun eerste nummer "Do Whatever it Takes". Dit nummer gaat over het missen van een Supersuckers concert, maar dat is hiermee ruimschoot goedgemaakt en de Paceshifters maken een bliksemstart. En dat kan ook niet anders met een gitarist waarvan je, als je alleen zijn gitaarkunsten hoort, niet gelooft dat hij pas 16 is. Een drummer met pompende ritmes en een fantastische frontman. Denk aan Motorhead meets New Bomb Turks, Stevige Rock met een vleugje Punk/Rock 'n' Roll.
Eind april vertrekken de PACESHIFTERS naar Engeland om daar twee concerten in het voorprogramma van hun grote helden de Supersuckers te spelen. 24 april spelen ze in York en 25 april in Nottingham. En de Supersuckers hebben zelfs besloten hun Europese tour met een dag te verlengen om de Paceshifters op 26 april in Vera aan het Groningse publiek te kunnen presenteren.
3voor12: "Hun set zat gelikt in elkaar en het leek op een try-out voor hun concerten volgende maand in York en Nottingham waar ze mogen openen voor hun idolen van de Supersuckers. De jonge frontmannen deden er alles aan om de charme van het publiek te winnen en met succes!"
 

PACESHIFTERS:

Paul Dokman Vocals/Bass
Seb Dokman Guitar/Vocals
Koen Klarenbeek Drums

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.