Dauwpop finalisten 2009

The Tommycats

The Tommycats, een stel jonge honden (katten?) uit Enschede rocken hun weg naar boven. Strak in pak, van stage naar stage presenteren deze cats hun gevarieerde muziek aan een breed publiek. In 2004 hebben zij elkaar gevonden via de pop en rockschool Enschede en zijn sindsdien onafscheidelijk in hun gedaantes als The Tommycats
Muzikaal gezien heeft dit powertrio de zaken uitermate goed voor elkaar. Geïnspireerd door onder andere Jimi Hendrix, The Doors, Queen, The Beatles en Jeff Buckley, en met een hang van naar de jaren '60/'70, speelt de band een repertoire vol catchy tunes waarbij ze met het grootste gemak manoeuvreren tussen de verschillende muziekstijlen. Variërend van zachte verstrooide liefdesliedjes tot harde rauwe voodoo-rock weet deze band het publiek mee te voeren in diverse sferen. Diversiteit bij de vleet, van grunge naar poppy-pseudo ballads naar retro-rock, en in alle stijlen goed verzorgd. Zelf stoppen ze zich niet graag in een muzikaal hokje: "We spelen geen vaste stijl, we spelen songs!". Ondanks de variatie in stijl, is toch elke song te herkennen aan de ware Tommmycats sound. Rock is de basis, maar punkpop, powerpop, blues, funk, etc, het komt allemaal voorbij en het is allemaal even fris en spannend.
Vele prijzen zijn al in de wacht gesleept, waaronder: 1e prijs Plankenkoorts 2007, 1e prijs Pulse Contest 2007, 1e prijs Summersquare Preview 2007 en de 2e prijs bij de (landelijke) Highschool Music Competition 2007, Winnaar Grote Prijs van Twente Maart 2008, Winnaar Oogst van Overijssel Juni 2008. In 2007 hebben The Tommycats ongeveer 60 optredens verzorgd.
In september 2007 hebben The Tommycats in het voorprogramma van MOKE opgetreden en in januari 2008 hebben The Tommycats opgetreden tijdens Eurosonic/Noorderslag te Groningen.
In juli 2008 hebben The Tommycats opgetreden bij de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. (115.000 bezoekers).
Op 26 oktober 2008 is de eerste full-length cd van The Tommycats verschenen (eigen beheer): See Me Freaking Out".Naast de verschillende (buiten)festivals en optredens in zalen heeft de band zich ook op het pad van het serieuze studiowerk te begeven. The Tommycats hebben inmiddels in de volgende studio's aan diverse opnames gewerkt:
Waterfrontstudio's Rotterdam, Studio van Doorn en Dewachter Enschede, Rocktownstudio's Rotterdam , Studio Harrow te Losser, Excess studios Rotterdam.
In 2008/2009 hebben The Tommycats opgetreden in diverse radio programma's. Daar hebben zij ook hun album gepromoot. Ze waren te gast bij de volgende radio programma's:
-3FM Stenders Eetvermaak (Rob Stenders)
-3FM 3voor12 LIVE (Eric Corton)
-3FM Ekdom in de nacht (Gerard Ekdom)
-3FM Robbert Jan (Robbert Jan van de Velde)
-Veronica Radio Met Bas naar bed (Bas van Dalen en Frank Brinkhuis)
-KX Radio (Bas van Dalen en Frank Brinkhuis)
In januari 2009 zijn The Tommycats tijdens hun optreden bij Altersonic/Eurosonic/Noorderslag live uitgezonden op 3FM bij Eric Corton. Tijdens dit weekend heeft de band 2 elektrische en 2 akoestische optredens verzorgd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.