nieuws

ZaZa

Zat van singer/songwriter land, de weinige optredens en het geringe volume van een akoestische gitaar, besluit Inge van Calkar om in maart 2008 een band op te richten. Eentje die rockt. Eentje met jongens en eentje waar je niet om heen kunt.
De zangeres zelf heeft veel ervaring in de muziek wereld. Met haar vorige band Ysis speelde ze elke week in een poppodium door het hele land en met deze band speelde ze ook al op radio 3, radio 2 en op bevrijdingsfestival Zwolle en Oerol. De zangeres heeft al bewezen dat ze als singer/songwriter het publiek kan inpakken, maar wil zich nu ook als bandleider bewijzen.
Inge besloot om via de muzikantensite Myspace op zoek te gaan naar gelijkgestemden. Zo kwam ze in contact met drummer Dennis Elderman die haar vroeg wat het doel was van de muziek. Enthousiast riep Inge dat ze de wereld wilde veroveren, en met dat antwoord was de deal bezegeld.
Dennis zorgde voor bassist Michael Nieuwenweg en gitarist Allard Gosens.
De band won binnen 2 maanden van hun prille bestaan een bandwedstrijd, waardoor ze op het hoofpodium kwamen te staan van het festival summersquare naast bands, als Voicst, Leaf en Extince! ZaZa speelde dit jaar 6 keer op Eurosonic, Live XS schreef tijdens Eurosonic over ZaZa: "Dan laat het Nederlanse Zaza zien hoe het wel moet. Inge van Calkar en haar band spelen een bloedmooie set in Buckshot. Het zijn de bloedmooie liedjes die de zaal stilhouden. Het goede van Ilse de Lange, het rockende van Grof Geschut en het speelse van Krezip. Nederland heeft er een toppertje bij."
Verder is de band te gast bij Tros-muziek café, ze zullen eind Maart ook een aantal bezoekjes brengen aan Rob Stenders bij het programma Stenders Eetvermaak en ze zijn geboekt voor een aantal belangrijke optredens zoals het Gideon-festival in Groningen en het bevrijdingsfestival in Zwolle!
ZaZa maakt popliedjes met af en toe een flinke snuf rock, maar ook met een vleugje folk. Het prachtige folky-achtige nummer "She didn't cry" staat in aangenaam contrast met het vrolijke popnummer "Beautifully". Er valt een parallel te trekken met bands als Feist, Jeff Buckley, Nick Drake en Sia. De band heeft zojuist haar eerste EP gemaakt met 5 heel verschillende liedjes en met de toepasselijke titel "What are you waiting for".

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.