Persberichten

Finalisten ‘Wie opent Dauwpop 2009’ bekend

Vanochtend zijn op Radio Oost de drie finalisten bekend gemaakt van de wedstrijd ‘Wie opent Dauwpop 2009’. Het zijn ZaZA uit Groningen, Nou En uit Kampen en The Tommycats uit Enschede. Alle drie de bands maken kans om op donderdag 21 mei samen met topacts als Ilse DeLange, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig op te mogen treden tijdens de 15e editie van Dauwpop in Hellendoorn. Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de regionale omroep RTV Oost en de organisatie van Dauwpop de handen ineen hebben geslagen om talentvolle bands een kans te geven op het grootste Overijsselse popfestival.
Via www.rtvoost.nl kan het publiek vanaf vandaag de drie finalisten beluisteren en een stem uitbrengen. De band met de meeste stemmen wordt de openingsact van Dauwpop. De bands zullen bovendien op kosten van RTV Oost een clip gaan opnemen, die te zien zal zijn bij TV Oost en op www.rtvoost.nl. De komende weken is er elke donderdag om 11.15 uur in het Radio Oost programma Het Overijssels Hart een speciaal ‘Dauwpop Journaal’. Op donderdag 14 mei zal daarin de winnaar bekend worden gemaakt.
Dauwpop vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, dat dit jaar op donderdag 21 mei valt. De locatie is als vanouds het festivalterrein aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. Bekende namen als Novastar, Beth Hart, Milow, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Biohazard, De Staat, Miss Montreal, Jeugd van Tegenwoordig, Infadels, Deathstars, Goose, The Subs en Bonaparte zijn inmiddels bevestigd. RTV Oost zal de hele dag live verslag doen vanaf Dauwpop. Het festival begint om 11.00 uur, kaarten kosten 39,- euro in de voorverkoop. Meer informatie is te vinden op www.dauwpop.nl.
Voor meer informatie:
Roel Zweers, projectleider RTV Oost
Jennita Hingstman, marketing en communicatie RTV Oost
Foto’s: finalisten

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.