Archief

FC Twente loopt rood aan in De Kuip

FC Twente heeft zaterdag voor het eerst sinds twintig wedstrijden weer eens verloren in de eredivisie. Feyenoord versloeg in De Kuip FC Twente, dat in het slot met negen man acteerde, met 1-0.
In het eerste bedrijf ontspon zich een kat- en muisspel. FC Twente was veel sterker dan de thuisploeg en kreeg ook talrijke kansen. Maar met name Eljero Elia, die sterk speelde, miste de scherpte bij de afronding.
In het tweede bedrijf leek het eenzijdige spelbeeld zich voort te zetten toen Kenneth Perez na dertig seconden een grote kans onbenut liet. Feyenoord werd echter wakker en nam de regie over. De wedstrijd kantelde volledig toen Douglas een strafschop, verzilverd door Roy Makaay, veroorzaakte en met een rode kaart van het veld moest. Ook Cheik Tioté kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart en moest met rood inrukken. In de slotminuut kreeg Feyenoord-aanvoerder Giovanni van Bronckhorst ook nog rood.
Al met al een dure avond voor FC Twente, dat zondag moet afwachten of Ajax de tweede plek overneemt van de ploeg van trainer Steve McClaren. Naast de schorsing voor Tioté en Douglas is ook spelverdeler Kenneth Perez geschorst voor het duel met sc Heerenveen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.