Vierdaagse Nijmegen 2009

Maandag 20 april: eerste officiële tocht zit erop

De eerste officiële voorbereidingstocht zit erop. Afgelopen zaterdag was ik in Geldermalsen om mee te doen aan de Bloesemtocht. Volgens het trainingsprogramma van ViaVierdaagse moest ik de 25 kilometer lopen. Het ging me eigenlijk best makkelijk af, hoewel ik het wel lang vond duren. Mensen die met GPS meeliepen gaven me gelijk.....de route besloeg in totaal 33 kilometer.
Het was natuurlijk een prachtige dag. Een lekker zonnetje, niet te warm, kortom.....uitstekende randvoorwaarden voor een mooie tocht. En het werd mooi. Vanuit de veilinghal in Geldermalsen kon vertrokken worden. Ik had kort na zessen de deur achter me dicht getrokken en om tien over acht liep ik de hal uit. Wat een volk! Het was echt ongelooflijk druk en ik liep geen moment alleen. De route ging uiteraard dwars door enorme fruitgaarden en de bloesem lachte je van overal tegemoet. Het leger had links en rechts wat bruggen aangelegd, waardoor we ook op plekken kwamen waar normaal nooit iemand kan komen. Ik denk overigens dat de organisatie een directe lijn met de weergoden had, want als het de nacht ervoor bijvoorbeeld stevig geregend zou hebben, dan zou het op veel plekken echt een verschrikkelijke blubberzooi zijn geworden. Nu niet, en dus was het heel prettig wandelen. Met onderweg veel rustpunten en de kenners wisten me te melden dat het Nijmegen in het klein was. Veel muziek, eettentjes en gezelligheid. Kortom, ik vond die eerste voorbereidingstocht meer dan geslaagd. En wat eigenlijk ook heel fijn was.....ik had na afloop, los van natuurlijk het gevoel dat je wel een eind gelopen hebt, eigenlijk nergens last van. De tweede voorbereidingstocht is begin mei in Buurse en ook daar zal ik meelopen.
Onderweg ben ik natuurlijk op zoek geweest naar mensen uit Overijssel. Zo trof ik Gerrit Loode uit Staphorst, die samen met zijn vrouw meeliep. Na afloop ben ik uiteraard naar de stand van ViaVierdaagse geweest en daar heb ik me door Henry Bronkhorst laten uitleggen wat dat nou precies inhoudt. De bekende atleet Gerard Nijboer is ambassadeur van ViaVierdaagse en ook hem heb ik even gesproken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.