Persberichten

Enschede Marathon live bij RTV Oost

Komende zondag 26 april vindt de 41e editie plaats van de Enschede Marathon en RTV Oost zendt dit live uit.
Van 13.00 tot 16.00 uur doet TV Oost live verslag vanaf de startlocatie van de Enschede Marathon. Presentatrice Carrie ten Napel gaat in gesprek met deelnemers, organisatoren en publiek. Tussendoor zijn beelden te zien van de wedstrijd, de sfeer in de stad en opnamen die eerder op de dag zijn gemaakt van onder meer het opbouwen en de aankomst van lopers en publiek. In het live tv-verslag is er ook aandacht voor de lopers die de afgelopen weken zijn gevolgd in het programma ‘Richting Enschede Marathon’.
De organisatie van de Enschede Marathon verwacht komende zondag een kleine tienduizend deelnemers aan de start, onder wie topatleten als Christopher Cheboiboch, Thomas Omwenga en Tsegaye Gebrselassie. Ook de winnaar van vorig jaar, de Keniaan Silas Toek, doet weer mee. Het parcours voert de lopers door onder meer Glanerbrug, Lonneker en het Duitse Gronau.
Radio Oost zal in live flitsen verslag doen van het wedstrijdverloop. TV Oost verzorgt ’s avonds in de reguliere sportuitzending een uitgebreid verslag van de Enschede Marathon, met beelden van de wedstrijd en de prijsuitreiking. Meer informatie over al deze uitzendingen is te vinden op www.rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.