Persberichten

Film ‘Waakzaamheid’ in vijf delen bij TV Oost

Van maandag 27 april t/m vrijdag 1 mei brengt TV Oost de film 'Waakzaamheid' in vijf delen op het scherm.
In de aanloop naar de Nationale Herdenking en de Viering van de Vrijheid op 4 en 5 mei brengt TV Oost van maandag 27 april t/m vrijdag 1 mei de film 'Waakzaamheid' in vijf delen op het scherm.  Het gaat om een bijzondere productie die in 1995 werd gemaakt als samenwerkingsproject van RTV Noord, RTV Drenthe, Omrop Fryslân en RTV Oost. ‘Waakzaamheid’ is dagelijks te zien om 11.30 uur.
In de film vertellen inwoners van de vier noordelijke provincies over hun oorlogsherinneringen. Het resultaat is een unieke verzameling verhalen waaruit duidelijk wordt hoe gewone mensen de oorlog beleefd hebben. De getuigenissen worden aangevuld met beelden uit de oorlog en zijn verdeeld over de afleveringen ‘de bezetting’, ‘het verzet’, ‘het keerpunt’, ‘de ontmoeting’ en ‘de bevrijding’. Voorafgaand aan elke aflevering staat ‘Dag TV’ vanaf 11.00 uur eveneens in het teken van oorlog en bevrijding.
Ook op maandag 4 en dinsdag 5 mei zijn er om 11.30 uur speciale uitzendingen op TV Oost in het kader van de herdenking. Op 4 mei is dat de documentaire 'Je hoort hier niet 1940-1945’ en op 5 mei de documentaire 'Geen kogel met mijn naam erop'.
Voor meer informatie:
Anita Alferink – afdeling Documentatie RTV Oost

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.