Recepten

Chocolade soufflé

Vrijdag 24 april wordt in 'Goeiemorgen Overijssel' alvast geproefd van een overheerlijke Chocolade soufflé!
Ingredienten (4 pers)

- 150 gram pure chocolade
- 2 1/2 dl melk
- 10 gram maizena
- 15 gram bloem
- 3 eieren, gescheiden dooier en eiwit
- 100 gram suiker
- 70 gram room
- iets boter(voor het bestrijken van de soufflé bakjes)

Bereiding

Verwarm de melk en laat hierin de chocolade oplossen. Roer de eidooier met 50 gram suiker los en voeg de maizena en de bloem toe.
Meng de chocolade mengsel met de eidooiers en laat het kort koken. Laat nu het mengsel afkoelen en bestrijk de soufflé bakjes met boter en bestrooi deze met 25 gram suiker. Klop de eiwitten op met de overige 25 gram suiker tot deze wit en stevig is. Voeg al roerend de room aan het chocolade mengsel toe en erna het eiwit. Verwarm de oven voor op 190 graden onder en boven warmte.

Bak de soufflé in 18 minuten gaar.
Tip: Maak de oven tussendoor niet open want dan zakken de soufflés in elkaar. Garneer eventueel met chocoladesaus en/of poedersuiker.

Eet smakelijk :-)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.