Plaatsen in Overijssel

Bathmen (2009)

In de zomer van 2009 bezochten Radio en TV Oost 64 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
BATHMEN 
Bathmen valt tegenwoordig onder de gemeente Deventer. Tot de gemeentelijke herindeling op 1 januari 2005 was Bathmen een zelfstandige gemeente, waarna het aan de gemeente Deventer werd toegevoegd. Hier was veel weerstand tegen, omdat Bathmen landelijk is en hierdoor onder stedelijk bestuur kwam. Men heeft gevraagd om zelfstandig te blijven, of zelfs desnoods te fuseren met de Gelderse gemeente Lochem en daarvoor de provinciegrens te wijzigen. Maar het voorstel haalde het niet en Bathmen werd samengevoegd met Deventer. Tot de voormalige gemeente Bathmen behoorden naast het dorp Bathmen ook de dorpen en buurtschappen Apenhuizen, Dortherhoek, Loo, Pieriksmars en Zuidloo.
Bathmen ligt tussen de Schipbeek in het zuiden en de spoorlijn Deventer-Almelo in het noorden. In de omgeving van Bathmen wordt in het voorjaar elk jaar de Schipbeeksurvival georganiseerd, een tocht met hindernissen met start en finish op het voetbalterrein van Bathmen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.