Vierdaagse Nijmegen 2009

Maandag 27 april: het was een typisch weekje

Het was een typisch weekje. Woensdag in het Roderveld plompverloren een minnend stel getroffen, vrijdag naar de kapper in Ootmarsum gebracht en weer naar huis gelopen en zondag de wandeltocht langs locaties van de soap Van Jonge Leu en Oale Groond gelopen. Kortom, het trainingsschema is weer prima gevolgd.
Ik had het idee om woensdag vanuit mijn Oldenzaalse woning richting Denekamp te lopen. Maar onderweg kwam ik het bordje tegen dat me wees op het Roderveld en ach.....een beetje natuur na al dat asfalt kan geen kwaad. Het pad werd smaller en smaller en de begroeiing dichter en dichter. Tot ik ineens, in the middle of nowhere, een man en een vrouw op mijn weg trof. Ze waren hevig met elkaar bezig en schrokken zich een hoedje. Ik was zelf ook enigszins van mijn stuk gebracht. Maar ik heb ze maar vriendelijk goedendag gewenst en ben doorgewandeld.
Vrijdag heeft mijn geliefde echtgenote me naar de kapper in Ootmarsum gebracht. Vraag me niet waarom ik als Oldenzaler een kapper in Ootmarsum heb, maar het kwam deze keer goed uit. Ik moest volgens het schema twee uur lopen en toen ik eenmaal vlak bij huis was, heb ik er nog een paar honderd meter aan vastgeplakt om de tijd vol te maken. Totaal rond de 12 kilometer, dus een prima gemiddelde. Vind ik zelf dan.
En gisteren was dan de wandeltocht langs opnameplekken van de soap Van Jonge Leu en Oale Groond aan de beurt. Met de eigenaar van café Sterrebos in Beuningen had ik afgesproken, dat hij de routebeschrijving ergens zou neerleggen, zodat ik kon beginnen voordat de zaak open was. En inderdaad.....om half negen gistermorgen viste ik het papier van de afgesproken plek en ben ik begonnen. Om te constateren dat de omgeving van Beuningen wel erg mooi is. Het was volgens mij wel veel meer dan de 20 kilometer, die was beloofd, maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg nog een stel gesproken, dat bezig was aan het Twentepad en uiteraard na terugkomst nog een gesprekje met Remco Schothuis van café Sterrebos opgenomen. En omdat ik er toch langs kwam, heb ik mezelf gelijk ook maar laten vereeuwigen bij de plaatsaanduiding Dinkelo.
Komende zaterdag is de Stiepelwandeltocht in Buurse. Die wordt ook gemeld in het trainingsschema van ViaVierdaagse, dus ik zal er zijn. Ik moet dan 30 kilometer lopen. Het zal mij benieuwen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.