Persberichten

Bevrijdingsfestival bij RTV Oost

Op dinsdag 5 mei zal TV Oost de hele dag live uitzenden vanaf het festivalterrein in park De Wezenlanden in Zwolle.
RTV Oost is evenals vorig jaar officieel mediapartner van het Bevrijdingsfestival Overijssel. Ook Radio Oost doet uitgebreid verslag.
Het Bevrijdingsfestival Overijssel 2009 is dit jaar groter dan ooit. Daarnaast is Zwolle deze keer de plaats waar premier Balkenende het officiële startschot zal geven voor de Nationale Viering van de Bevrijding.
Van 10.30 tot 16.00 uur zendt TV Oost live uit vanaf het festivalterrein, met beelden van het openingsprogramma in de Statenzaal van het Provinciehuis, gevolgd door de openingsceremonie die door minister-president Jan Peter Balkenende zal worden verricht. Hij ontsteekt het landelijke ‘Bevrijdingsvuur’. Daarna schakelt TV Oost over op beelden van het festivalterrein met op de hele uren een korte update.
Om 17.20 blikken presentatrices Carrie ten Napel en Leonie ter Braak in een live uitzending terug op de dag en kijken vooruit naar wat nog gaat komen. Deze uitzending wordt herhaald om 18.20 en 20.20 uur. Om 21.00 uur wordt in het actualiteitenprogramma Vandaag de Dag nogmaals live overgeschakeld naar Zwolle.
Het Bevrijdingsfestival Overijssel trok vorig jaar maar liefst 140.000 bezoekers en is daarmee één van de grootste van Nederland. Ook dit jaar staan weer veel topacts op het programma. Het publiek kan genieten van o.a. Miss Montreal, Voicst, Ilse DeLange, Sabrina Starke, Wombats, De Jeugd van Tegenwoordig, Marike Jager, Kyteman, Giovanca, Drive Like Maria, Johan, Triggerfinger, Bertolf, Guus Meeuwis en tientallen andere artiesten. Verder zijn er diverse kunst- en mediaprojecten en hebben bezoekers de gelegenheid om eens een ‘goed gesprek’ te voeren, onder meer bij de kapper, in het theehuis en in de bus. Voor kinderen zijn er voorstellingen in het Abbott Theater en is er een kinderwereldstad genaamd Via del Mondo, waar onder anderen Ali B te gast zal zijn.
Meer informatie over het festival is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl
Meer informatie over de uitzendingen van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl
Voor meer informatie: Bas Treffers – Hoofd Informatieve Programma's RTV Oost
Foto’s: Bevrijdingsfestival Overijssel 2008

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.