Plaatsen in Overijssel

Heeten (2009)

In de zomer van 2009 bezochten Radio en TV Oost 64 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
HEETEN
Heeten ligt in de gemeente Raalte. In Heeten is het goed recreëren. Bekend zijn het landgoed 'Schoonheeten' met haar prachtige wandelroutes. Ook het landgoed 'Zonnenbergen' en het Overijssels kanaal bieden de natuur- en visliefhebber vele mogelijkheden.
Grote landelijke bekendheid geniet de Heetense ponymarkt op de vierde woensdag in september en daaromheen een grote feestweek met tal van activiteiten voor jong en oud. Een blijvende herinnering aan dit jaarlijkse marktgebeuren zijn de twee bronzen Shetland-pony's op het Dorpsplein.
In 1994 werd door de Heetense melkfabriek deelgenomen aan het wereldkampioenschap kaaskeuren in Amerika. In de klasse Goudse en Edammer werd de oude Goudse kaas van de Heetense kaasfabriek bekroond met een gouden plak. De jonge kaas in bovengenoemde categorie werd met brons beloond. Inmiddels is de melkfabriek gesloten en staat alleen de schoorsteen er nog.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.