Plaatsen in Overijssel

Tilligte (2009)

In de zomer van 2009 bezochten Radio en TV Oost 64 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
TILLIGTE
Tilligte is een klein dorp in de gemeente Dinkelland. Het dorp werd in de Middeleeuwen reeds aangeduid als Tylghede, waarmee toentertijd een deel van een akker werd aangeduid. In Tilligte staat de De Westerveld Möl (vroeger Brunninkhuismolen geheten), een achtkante beltkorenmolen gebouwd in 1864, die samen met enkele andere molens in de gemeente Dinkelland wordt onderhouden door de Molenstichting Lattrop-Tilligte.
De rooms-katholieke kerk is een ontwerp van A.J. Kropholler en dateert uit ca. 1920.
Sinds jaar en dag is de Oldtimerdag in Tilligte een begrip in Twente en ver daarbuiten. Kwamen gedurende de eerste jaren van het Oldtimer treffen de bezoekers hoofdzakelijk uit de regio, inmiddels is dit jaarlijkse gebeuren een van de grootste evenementen in zijn soort in Nederland. Honderden tractoren, auto's, motoren, landbouwmachines, fietsen, etc. zijn te bewonderen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.