Plaatsen in Overijssel

Diepenheim (2009)

In de zomer van 2009 bezochten Radio en TV Oost 64 plaatsen in Overijssel tijdens de Zet 'm op 11 tour. Op deze pagina vind je informatie, foto's en de reportages die door onze verslaggevers gemaakt werden in elke plaats.
DIEPENHEIM
Het stadje Diepenheim is van oorsprong één van de acht middeleeuwse stadjes in Twente. Het is ontstaan in de Heerlijkheid Diepenheim, die eerst in bezit was van de Heren van Diepenheim.
Diepenheim is een centrum van beeldende kunst en staat bekend om zijn kastelen/havezaten, zoals Warmelo, met zijn mooie in stijl aangelegde tuinen en parken.
Diepenheim is qua inwoners de kleinste Twentse stad gebleven. Vandaar zijn troetelnaam Stedeke. Mede door de aanwezigheid van de kastelen rondom de kern heeft het door de eeuwen heen zijn landelijke karakter behouden en tot ver in de 20e eeuw is de agrarische sector de belangrijkste bron van inkomsten voor zijn burgers geweest.
Diepenheim is op dit moment een veel bezocht stadje. Er zijn verscheidene toeristische bezienswaardigheden welke met name gericht zijn op het cultureel-historische erfgoed van het stadje. Diepenheim wordt omringd door zes kastelen en watermolen Den Haller. De molen benut het water van de Diepenheimse Molenbeek. Daarnaast zijn er verscheidene kunstateliers en antiekwinkels te bezoeken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.