Programmanieuws

RTV Oost doet Zwolse Halve Marathonfestival LIVE

TV Oost zal LIVE het Zwolse Marathonfestival uitzenden dat wordt gehouden op zaterdag 13 juni.
De organisatie van de Stichting Zwolse Halve Marathon Festival en RTV Oost zijn vrijdag 1 mei een overeenkomst aangegaan voor een live televisie-uitzending van de feestelijke hardloopwedstrijd.Twee helikopters zullen die avond laag boven Zwolle vliegen en zorgen voor een Tour de France-achtige sfeer in de provinciehoofdstad.

Het festival is in de afgelopen jaren uitgegroeid tot één van de gezelligste hardloopevenementen van het land. De verschillende looponderdelen naast elkaar maakt deelname voor iedereen toegankelijk. RTV Oost zal het marathonfestival gaan volgen met helicamera’s, motorcamera’s en schoudercamera’s.
Niet minder dan 7000 atleten lopen door de historische binnenstad van Zwolle, toegejuicht door tienduizenden enthousiaste supporters. Naast een hardloopwedstrijd is het ook een muziekevenement, van de late middag tot de vroege nacht. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Van scholier tot wereldtopper, van recreant tot doorgewinterde hardloper, in Zwolle is iedereen van de partij!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.