Programmanieuws

Veel aandacht RTV Oost voor bekerfinale

RTV Oost besteedt zondag 17 mei uitgebreid aandacht aan de bekerfinale tussen Fc Twente en Heerenveen. De wedstrijd zelf gaat om 18.00 uur van start in de Kuip.Â
Zowel radio als televisie doen verslag van de aanloop naar de wedstrijd, het vertrek van de supporters naar Rotterdam, de sfeer bij het thuisfront in Enschede (onder meer in de Grolsch Veste) en de reacties na afloop van de wedstrijd.
TV Oost verzorgt om 13.00 en 14.00 uur extra nieuwsuitzendingen met het laatste nieuws rond de bekerfinale. Van 14.10 tot 16.00 uur wordt de voetbalfilm ‘De Twaalfde Man’ uitgezonden. Centraal hierin staat de onvoorwaardelijke steun van de FC Twente supporters ten tijde van de finale in 2001, toen hun club de beker won ten koste van PSV. Vanaf 16.00 uur is er een doorlopende live-uitzending, met indrukken vanuit Enschede en Rotterdam en diverse reportages. Na afloop van de bekerfinale (19.50 uur of later) wordt de live-uitzending hervat en wordt verslag gedaan van de verdere gebeurtenissen.

Radio Oost doet komende zondag de hele dag verslag van de gebeurtenissen rond de bekerfinale. Vanaf 18.00 uur wordt live verslag gedaan van de wedstrijd, met commentaar van Paul Schabbink en Nico Wantia. Hester van den Top interviewt na afloop spelers en trainers. Natuurlijk ontbreken ook de reacties vanuit Enschede niet.

Op de website www.rtvoost.nl is steeds het laatste nieuws te lezen over de bekerfinale. Mocht FC Twente de KNVB-Beker winnen, dan zal RTV Oost ook live verslag doen van de huldiging.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.