Programmanieuws

'Nou En' winnaar 'Wie opent Dauwpop 2009'

De band 'Nou En' is de winnaar geworden van de wedstrijd 'Wie opent Dauwpop 2009'. Dat is donderdag 14 mei bekend gemaakt in 'Het Overijssels Hart'.
De punkpopformatie uit Kampen mag donderdag 21 mei de 15e editie van het grootste popfestival van Overijssel openen.

Het is voor het derde achtereenvolgende jaar dat de regionale omroep RTV Oost en de organisatie van Dauwpop de handen ineen hebben geslagen om talentvolle bands een kans te geven op het festival. Nou En was samen met ZaZA uit Groningen en The Tommycats uit Enschede door een jury gekozen uit meer dan honderd inzendingen. De drie finalisten mochten op kosten van RTV Oost videoclips opnemen die te zien waren op TV Oost en www.rtvoost.nl. Via de website kon het publiek een stem uitbrengen. Nou En kreeg bijna 50 procent van de stemmen, genoeg om samen met topacts als Ilse DeLange, Guus Meeuwis en De Jeugd van Tegenwoordig op te mogen treden op Dauwpop.

Dauwpop vindt traditioneel plaats op Hemelvaartsdag, dat dit jaar op donderdag 21 mei valt. De locatie is als vanouds het festivalterrein aan de Luttenbergerweg in Hellendoorn. Bekende namen als Novastar, Beth Hart, Milow, Ilse DeLange, Guus Meeuwis, Biohazard, De Staat, Miss Montreal, Jeugd van Tegenwoordig, Infadels, Deathstars, Goose, The Subs en Bonaparte zijn bevestigd. Het festival begint om 11.00 uur, kaarten kosten 39,- euro in de voorverkoop.

RTV Oost zal uitgebreid verslag doen van het festival. Het TV Oost Nieuws schakelt live over naar Hellendoorn om 16.00, 18.00 en 21.00 uur. Een uitgebreide samenvatting van het festival is te zien in een speciaal Dauwpop Journaal om 21.15 uur, met herhalingen om 22.15 en 23.15 uur. Radio Oost zal de hele dag in live flitsen verslag doen van Dauwpop.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.