Archief

FC Twente-supporters teruggestuurd

Supporters van FC Twente hebben zondagmiddag twee bussen waarmee ze naar Rotterdam waren gereisd, compleet vernield. Kapotgesneden stoelen, gesloopte plafonds, vernielde toiletten en zelfs een ondergeplaste slaapcabine voor de chauffeur!
Bij aankomst heeft de politie de 125 fans meteen teruggestuurd. In de bussen trof de politie ook cocaine aan. Onder begeleiding van de ME zijn de bussen teruggereden naar Enschede. Er zijn geen aanhoudingen verricht omdat nog niet duidelijk was wie precies verantwoordelijk is. De politie in Rotterdam heeft van alle supporters foto's gemaakt en de identiteitsgegevens genoteerd.
In de binnenstad van Enschede heeft de politie vier mensen aangehouden voor vechtpartijen en verstoring van de openbare orde.
De eigenaren van Kassing Tours in Bunnik en de Oad in Holten zullen de schade verhalen op Havi Travel uit Rijssen, dat in opdracht van FC Twente het busvervoer regelde. Havi verwacht dat alle supporters die in de bussen hebben gezeten de schade moeten betalen. De politie heeft in Rotterdam foto's genomen van alle supporters in de bussen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.