Programmanieuws

'Wilmink op het Spoor' bij TV Oost

Vanaf maandag 25 mei is de Willem Wilmink gedichtentrein twee weken lang te zien bij TV Oost in een serie korte reportages onder de titel 'Wilmink op het Spoor'.
Een speciale Willem Wilmink gedichtentrein reed vrijdag 15 en zaterdag 16 mei door Overijssel. Op elk station werden enkele gedichten van de in 2003 overleden dichter voorgedragen en vond een speciale happening plaats. De treinreis was een opmaat naar het Willem Wilmink Festival, dat van 4 tot en met 7 juni plaatsvindt in Enschede en op 11 juni in Zwolle.

De dichter/schrijver Wilmink voelde zich nauw verbonden met Enschede, Twente en Overijssel. Om die verbondenheid te illustreren, deed de trein verspreid over de provincie twaalf NS stations aan. Onder de reizigers bevonden zich onder anderen schrijver/dichter Bert de Haan en gedeputeerde Dick Buursink. Op elk station maakte een plaatselijke artiest, liedjeszanger of schrijver zijn of haar opwachting tijdens een speciale happening. Na afloop kregen de plaatselijke bestuurder en de directeur van de Openbare Bibliotheek enkele werken van Wilmink aangeboden.
Op 25 mei ziet u de aankomst van de trein op het station in Zwolle en in Steenwijk;
op 26 mei de stations van Oldenzaal en Goor;
op 27 mei de stations van Nijverdal en Losser;
op 28 mei de stations van Almelo en Ommen;
en op 29 mei de stations van Hengelo en Deventer.

De serie is elke werkdag te zien om 21.50 en 22.50 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.