Recepten

Appel-Walnotencake

Appel-walnotencake
Appel-walnotencake
Ingredienten: - 150 gr gepelde walnoten - 50 gr rietsuiker - 30 gr boter om bakblik in te vetten - 4 frisse zure appels - 225 gr bruine basterdsuiker - 250 gr boter - 4 eieren - 250 gr zelfrijzend bakmeel - 100 ml melk

Bereidingswijze:

- Voor je begint oven voorverwarmen op 160 graden.
- Vet de bakvorm(22cm) in en bestuif deze met rietsuiker.
- Hak de walnoten fijn en hou deze apart.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij dan de appels in blokjes van ongeveer 1cm en besprenkel deze met citroensap, dit ivm verkleuren.
- Klop de bruine suiker en de boter romig, voeg al kloppend de eieren toe en mix daarna het gezeefde bakmeel erdoor.
- Roer de melk en de walnoten en de appels door het beslag en schep het in de bakvorm.
- Bak de cake in 1 uur gaar en garneer deze met de walnoten en toef geslagen (slag)room.

EET SMAKELIJK

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.