Recepten
Appel-Walnotencake

Ingredienten:
- 150 gr gepelde walnoten
- 50 gr rietsuiker
- 30 gr boter om bakblik in te vetten
- 4 frisse zure appels
- 225 gr bruine basterdsuiker
- 250 gr boter
- 4 eieren
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 100 ml melk
Bereidingswijze:
- Voor je begint oven voorverwarmen op 160 graden.
- Vet de bakvorm(22cm) in en bestuif deze met rietsuiker.
- Hak de walnoten fijn en hou deze apart.
- Schil de appels en verwijder het klokhuis, snij dan de appels in blokjes van ongeveer 1cm en besprenkel deze met citroensap, dit ivm verkleuren.
- Klop de bruine suiker en de boter romig, voeg al kloppend de eieren toe en mix daarna het gezeefde bakmeel erdoor.
- Roer de melk en de walnoten en de appels door het beslag en schep het in de bakvorm.
- Bak de cake in 1 uur gaar en garneer deze met de walnoten en toef geslagen (slag)room.