Zwolse Halve Marathonfestval 2009

Zwolse Halve Marathon Festival LIVE bij TV Oost

Zwolse Halve Marathonfestival
Zwolse Halve Marathonfestival
Zaterdagavond 13 juni vindt de negende editie plaats van het Zwolse Halve Marathon Festival. TV Oost verzorgt van 19.20 tot 21.30 uur een live uitzending van dit grote atletiekfestival, waarbij een kleine zesduizend atleten zich door de Zwolse binnenstad wringen. Om alles goed in beeld te brengen wordt onder meer gebruik gemaakt van twee helikopters die laag boven de stad vliegen en zorgen voor een Tour de France-achtige sfeer in de provinciehoofdstad. Centrale presentator is Paul Schabbink.
Het Zwolse Halve Marathon Festival staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. De atleten worden in de historische binnenstad van Zwolle toegejuicht door tienduizenden enthousiaste supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. RTV Oost zal het Zwolse Halve Marathon Festival volgen met helikopters, motorcamera's en schoudercamera's. Bij deze monsterklus wordt samengewerkt met het Hilversumse 'Dutch View', dat opereert op internationale sportevenementen, en Heli Holland, dat ruime ervaring heeft met dergelijke live tv-spektakels.
De Zwolse Halve Marathon is meer dan een hardloopwedstrijd over 21.097 meter en vijftig centimeter. Het is tevens een muziekevenement, van de late middag tot de vroege nacht. Het grootste gezelschap staat op het Rode Torenplein: de Meander Big Band. Met hun uptempomuziek spelen ze alle zalen en pleinen plat. Ook present is Harm Wolters, de Zwolse volkszanger die inmiddels in heel Nederland bekendheid geniet. Tot weer een heel andere categorie behoren Het Blokzijler en het Wapenvelds Piratenkoor. Zij roepen herinneringen op aan het roemruchte zeevaartverleden van Hanzestad Zwolle. Verder staan links en rechts diskjockeys opgesteld, die steeds de muziek draaien die het best bij de stemming past.
Meer informatie over het Zwolse Halve Marathon Festival is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.