Programmanieuws

Zwolse Halve Marathon Festival

Komende zaterdag 13 juni is het oergezellige Zwolse Halve Marathon Festival vanaf 19.20 uur live te zien bij TV Oost...
Zaterdagavond 13 juni vindt de negende editie plaats van het Zwolse Halve Marathon Festival. TV Oost verzorgt van 19.20 tot 21.30 uur een live uitzending van dit grote atletiekfestival, waarbij een kleine zesduizend atleten zich door de Zwolse binnenstad wringen. Om alles goed in beeld te brengen wordt onder meer gebruik gemaakt van twee helikopters die laag boven de stad vliegen en zorgen voor een Tour de France-achtige sfeer in de provinciehoofdstad. Centrale presentator bij de live uitzending is Paul Schabbink.
Het Zwolse Halve Marathon Festival staat bekend als het gezelligste hardloopfestival van Nederland. De atleten worden in de historische binnenstad van Zwolle toegejuicht door tienduizenden enthousiaste supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. RTV Oost zal het Zwolse Halve Marathon Festival volgen met helikopters, motorcamera’s en schoudercamera’s. Bij deze monsterklus wordt samengewerkt met het Hilversumse ‘Dutch View’, dat opereert op internationale sportevenementen, en Heli Holland, dat ruime ervaring heeft met dergelijke live tv-spektakels.
De Zwolse Halve Marathon is meer dan een hardloopwedstrijd over 21.097 meter en vijftig centimeter. Het is tevens een muziekevenement, van de late middag tot de vroege nacht. Meer informatie over het Zwolse Halve Marathon Festival is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.