Archief

AB Oost Free Kick Competitie

Voetbalclubs uit Noord en Oost Nederland strijden met elkaar om de beste vrije trap. De voorronden en finale zijn de komende weken te zien bij TV Oost.
Leden van 64 voetbalclubs uit Noord en Oost Nederland strijden op 26 juni a.s. tegen elkaar in de finale van de AB Oost Free Kick Competitie. Voor de amateurclub die de speler levert met de beste vrije trap ligt €10.000 klaar voor de clubkas. De voorronden en de grote finale in het FC Zwolle Stadion zijn de komende vier zaterdagen te zien bij TV Oost
De Free Kick Competitie wordt georganiseerd door personeelsvoorziener AB Oost. De deelnemende clubs speelden de afgelopen weken een interne competitie om de beste spelers af te kunnen vaardigen naar de finale in Zwolle. Om de finalisten optimaal voor te bereiden, werden speciale clinics verzorgd door ex-topvoetballer Pierre van Hooijdonk. Alle finalisten staan vermeld op de website www.aboostfreekickcompetitie.nl.
Op 26 juni vindt de grote finale van de AB Oost Free Kick Competitie plaats. Keeper Piet Velthuizen van Vitesse verdedigt die dag het doel. Uiteraard is ook Pierre van Hooijdonk aanwezig om de 64 spelers met raad en daad bij te staan. Toine van Peperstraten (NOS) en Bert van Losser (RTV Oost) praten het geheel aan elkaar. Naast het spektakel op het veld kan het publiek genieten van een optreden van Panna voetballers en een muzikaal intermezzo van oud-voetballer Glenn Helder.
In vier programma’s bij TV Oost worden een twaalftal voetbalverenigingen gevolgd tijdens de voorbereidingen. De laatste aflevering op zaterdag 4 juli is geheel gewijd aan de finale. De AB Oost Free Kick Competitie is elke zaterdag bij TV Oost te zien om 16.20 en 19.20 uur. Op 13 juni vervalt de uitzending van 19.20 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.