nieuws

Koelewijn wordt burgemeester in Kampen

Burgemeester Koelewijn van Rijssen-Holten wordt de nieuwe burgemeester van Kampen. Dat heeft de gemeente Kampen donderdagavond bekend gemaakt.
Koelewijn volgt burgemeester Oosterhof op, die per 1 september vertrekt. Koelewijn is sinds 2004 burgemeester van Rijssen-Holten. De benoeming moet nog officieel worden, door een benoemingsbesluit van de Minister van Binnenlandse Zaken.
Koelewijn koos er voor om te solliciteren, omdat hij denkt dat de baan veel uitdagingen biedt. In Kampen lopen veel grote projecten zoals de Hanzelijn en de bypass in de IJssel. Koelewijn is ook op de hoogte van de politieke onrust in het verleden van Kampen. De afgelopen jaren kwam de huidige burgemeester Oosterhof nog wel eens in botsing met fracties van SGP en Christenunie, bijvoorbeeld over de zondagsrust. In 2007 kreeg Oosterhof zelfs een motie van afkeuring aan zijn broek. Met die kennis in het achterhoofd, is het niet zo gek dat de leden van de Vertrouwenscommissie voor Koelewijn hebben gekozen. Voorzitter Piederiet benadrukt dat het vermogen van Koelewijn om mensen en groepen met verschillende overtuigingen te verbinden, een belangrijke reden is geweest om hem te kiezen. Ook de ervaring die Koelewijn heeft opgedaan in Rijssen-Holten, volgens Piederiet ook een gemeente met grote politieke tegenstellingen, heeft geholpen. Koelewijn kon onlangs nog van die kwaliteiten gebruik maken in de commotie die ontstond rond het omstreden hardrockfestival Elsrock.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.