Vierdaagse Nijmegen 2009

Zondag 14 juni: wéér een medaille verdiend!

Jawel, de eerste tocht van 40 kilometer zit erop. En het ging naar wens. Een dipje rond de 25-30 kilometer, maar daarna in gezwinde spoed naar de finish. Waar de derde medaille in ontvangst genomen kon worden.
En ik ben ook het eerste gele petje tegen gekomen. Eerlijk gezegd ging ik ervan uit dat ik er een heleboel zou zien, maar het is bij die ene gebleven. Bij de eerste rustpost, na een kleine vijf kilometer, zag ik in de verte het petje al opdoemen. Jolanda Janssen uit Deventer zat lekker aan de thee en, hoewel ik van plan was om stoicijns door te lopen bij die vroege stop, natuurlijk heb ik een foto van haar gemaakt en een gesprekje met haar opgenomen. Vervolgens liep Jolanda nog een stukje met me mee om over haar ervaringen bij haar eerste Vierdaagse vorig jaar te praten. Waarna ze haar eigen tempo weer aannam en in no time uit beeld verdwenen was. Dat ging me duidelijk te hard.
En waar ik in Buurse (zie zondag 3 mei) nog met twee wandelaars een heel eind samen heb gelopen, daar vond  ik tijdens de Falcon Walk in Schaarsbergen geen medestanders. Dat gaf me wel weer de gelegenheid om meer te genieten van de omgeving. En afgezien van een saai begin was daar volop gelegenheid voor. Vooral bij de Posbank en een heel groot heidegebied. Echt schitterend. Jammer was het dat er blijkbaar een wielerevenement in de buurt was georganiseerd, waardoor de wielrenners in soms duizelingwekkende vaart langs ons heen kwamen. Akkoord, we liepen in dat geval over ´hun´ fietspad, maar het had de dames en heren wieleraars geprezen (de uitzonderingen uiteraard daargelaten) als ze een beetje rekening met de wandelaars hadden gehouden. Al met al een prachtige tocht, waarbij de weergoden ons natuurlijk prima gezind waren.
Bij de rustpunten werd de hoofdrol gespeeld door de Zwolse wandelvereniging Wipstrikkwartier. Er was een soort tent opgezet waar van alles te koop was. Natuurlijk heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt om deze club wat nader in het vizier te krijgen. Ik heb gesproken met de penningmeester en uiteraard een bakkie tomatensoep genuttigd. Dat van de beloofde rijkelijk met ballen gevulde soep uiteindelijk een portie met welgeteld één bal bij mij terecht kwam, nam ik maar voor lief. Hij smaakte er niet minder om.
De derde medaille is dus een feit en ik kan me de komende weken gaan richten op het trainen in de 40 kilometer. Om begin juli eindelijk toe te zijn aan de afstand, die ik in Nijmegen moet gaan lopen.....50 kilometer. En dat vier keer. Ik schrijf het hier nog maar eens op, want dan kan ik af en toe nog eens rustig lezen waar ik aan begonnen ben. Maar goed, op deze zondag heb ik nergens last van, behalve van mijn ribbenkast Volgens mij is daar iets fout gegaan toen ik van de week ten behoeve van een radio-uitzending van een hoge duikplank in een zwembad sprong. Als het morgen niet over is, zal ik de dokter toch maar eens met een bezoekje vereren. Want die pijn speelde wel veel op gisteren.
Hoe dan ook, mocht u vragen of opmerkingen kwijt willen, dan kunt u nog altijd mailen naar jaaplooptdevierdaagse@rtvoost.nl. En de gele petjes zijn nog altijd te bestellen op vierdaagse@rtvoost.nl.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.